Francuska poništila dozvolu o lečenju hidroksihlorokinom

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Maj.2020, 12:53

Francuska poništila dozvolu o lečenju hidroksihlorokinom

Francuska vlada je danas poništila uredbu kojom je dozvoljeno bolničkim lekarima da primenjuju hidroksihlorokin za lečenje pacijenata koji imaju teške oblike Kovid-19.

Odluka je doneta nakon što je u ponedeljak Svetska zdravstvena organizacija saopštila da će privremeno pauzirati obimno ispitivanje leka protiv malarije iz bezbednosnih razloga, preneo je Rojters.

Britanski medicinski časopis "Lanset" izvestio je da su pacijenti koji su dobijali hidroksihlorokin >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << imali povećanu stopu smrtnosti, nepravilne otkucaje srca i niz drugih razočaravajući rezultata na lek za terapiju protiv Kovid-19.

Ovaj lek naročito je isticao američki predsednik Donald Tramp poslednjih meseci kao potencijalni lek u terapiji protiv koronavirusa.

Francuska je odlučila krajem marta da dozvoli upotrebu hidroksihlorokina u specifičnim situacijama i samo u bolnicama.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.