Forum srednjih stručnih škola traži niže platne razlike izmedju direktora i profesora (VIDEO)

Izvor: Beta, 29.Avg.2018, 12:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Forum srednjih stručnih škola traži niže platne razlike izmedju direktora i profesora (VIDEO)

Forum srednjih stručnih škola održao je danas performans "Šarčeviću, mamac okači o pramac" i zatražio od ministra prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladena Šarčevića da ne pravi velike razlike u platnim razredima izmedju profesora i direktora škole.U pismu koje će predati ministru Forum je naveo da će razlike u platnim razredima, koje su ocenili kao neosnovane, izmedju direktora i zaposlenih u školi neopravdano remetiti odnose u kolektivima.Forum je naveo da direktor zbog odgovornosti i treba da ima veću platu, ali ne onoliku koliku predvidjaju platni razredi, prema kojima su profesori stavljeni u osmu, a direktori škola u 11 platnu grupu. "Računamo da ćete razmisliti kuda će nas odvesti ove razlike", navodi se u pismu, a ministar se poziva i da stručne saradnike i sekretare škola prebaci u istu platnu grupu u kojoj su i profesori.Na performansu profesora bili su postavljeni štapovi za pecanje i čovek koji je predstavljao "otkaz", kako su naveli "najpoznatijeg pecaroša". Pored toga učesnici su nosili transparente "Gasimo škole! Gasimo odeljenja! Gasimo državne škole! Bistro ministre" i "Šarčeviću mamac okači na pramac".Takodje tokom performansa bilo je i muzičkog i recitalskog dela.

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Forum srednjih škola: Šarčeviću, mamac okači o pramac

Izvor: N1 televizija, 29.Avg.2018

Forum srednjih stručnih škola održao je performans "Šarčeviću, mamac okači o pramac" i zatražio od ministra prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladena Šarčevića da ne pravi velike razlike u platnim razredima između profesora i direktora škole...U pismu koje će predati ministru Forum...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.