Formirana radna grupa za Miroslavljevo jevanđelje

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Feb.2022, 15:58

Formirana radna grupa za Miroslavljevo jevanđelje

Ekspertska radna grupa za pregled kodeksa "Miroslavljevog jevanđelja" održala je danas konstitutivni sastanak u Ministarstvu kulture i informisanja. "U njenom sastavu su eminentni stručnjaci iz oblasti proučavanja i poznavanja srpskog rukopisnog nasleđa profesor doktor Đorđe Trifunović, akademik Jasmina Grković Mejdžor i profesor doktor Viktor Savić, viši naučni saradnik iz Instituta sa srpski jezik SANU", saopštilo je ministarstvo.

Radnu grupu za pregled ove "stare >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i retke knjige od izuzetnog značaja" formirala je potpredsednica Vlade Srbije i ministarka kulture Maja Gojković, kaže se u saopštenju.

Kako je navedeno, "radna grupa će u okviru svog rada pregledati rukopis 'Miroslavljevog jevanđelja' i utvrditi

redosled i kontinuitet teksta i o tome sačiniti Izveštaj Ministarstvu kulture i informisanja".

"Pregled rukopisa 'Miroslavljevog jevanđelja' biće obavljen u skladu sa Stručnim uputstvom o uslovima čuvanja i izlaganja 'Miroslavljevog jevanđelja' koji je donela Narodna biblioteka Srbije", saopštilo je ministarstvo.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.