Folksvagen u protekloj godini prodao 10,74 miliona vozila

Izvor: N1 televizija, 17.Jan.2018, 14:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Folksvagen u protekloj godini prodao 10,74 miliona vozila

Nemački proizvođač automobila Folksvagen prošle godine je prodao rekordnih 10,74 miliona vozila, uz snažan oporavak tržišta u Rusiji i Brazilu.

Prodaja je porasla za 4,3 odsto u odnosu na 2016. godine, kada je Folksvagen pretekao svog glavnog rivala Tojotu i postao najveći svetski proizvođač automobila te godine.

Podaci pokazuju da kompanija iz Volfsburga nastavlja napore za prevazilaženje skandala s lažiranjem emisije štetnih gasova koji je 2015. >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << godine potresao nemačku automobilsku industriju.

Na porast prodaje uticao je rast prodaje od 8,5 odsto u decembru. Nemačka kompanija je u protekloj godini zabeležila rast prodaje u Rusiji i Brazilu, kao i značajne dobitke u Kini i SAD.

"Zahvalni smo na poverenju naših kupaca", navodi se u saopštenju direktora Folksvagena Matijasa Milera.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.