Finska planira obaveznu vakcinaciju za medicinske radnike

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Dec.2021, 18:08

Finska planira obaveznu vakcinaciju za medicinske radnike

Finska planira obaveznu vakcinaciju protiv koronavirusa za medicinske i socijalne radnike, saopštila je danas Vlada te zemlje.

"Ova uredba bi omogućila da se osiguraju zdravlje i bezbednost socijalnih i medicinskih radnika, a time i dostupnost usluga", rekla je ministarka za porodična pitanja i socijalne usluge Krista Kiuru na konferenciji za novinare, prenosi agencija Rojters.

Radnici koji ne mogu >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << da se vakcinišu iz zdravstvenih razloga, mogli bi da budu izuzeti, ako se testiraju na kovid-19, navodi se u predlogu vlade koji će biti predmet glasanja u Parlamentu.

Uprkos tome što se uoči Božića svakodnevno povećava broj zaraženih koronavirusom, Finska je i dalje među zemljama koje su najmanje pogođene pandemijom.

Zemlja sa 5,5 miliona stanovnika je od početka pandemije zabeležila 197.476 slučajeva koronavirusa i 1.389 smrtnih ishoda, navodi Rojters.

U potpunosti je vakcinisano 81,8 odsto stanovnika Finske.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

OBAVEZNA VAKCINACIJA ZA MEDICINSKE I SOCIJALNE RADNIKE? Vlada predložila uredbu - čeka se glasanje

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Dec.2021

Finska planira obaveznu vakcinaciju protiv koronavirusa za medicinske i socijalne radnike, saopštila je danas Vlada te zemlje...- Ova uredba bi omogućila da se osiguraju zdravlje i bezbednost socijalnih i medicinskih radnika, a time i dostupnost usluga - rekla je ministarka za porodična pitanja i...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.