Filmska pljačka na KiM, ukradeno 18 miliona

Izvor: B92, 18.Jun.2018, 15:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Filmska pljačka na KiM, "ukradeno 18 miliona"

Leposavić -- U Leposaviću, na KiM, opljačkano je vozilo privatne kompanije za obezbeđenje Henderson.

Intervencijom policije deo novca, za koji se ne zna precizno koliko ga je bilo i čiji je, pronađen je, kao i jedno vozilo.

Lokalni mediji su javili da je opljačkano oko 18 miliona dinara.

Prema rečima zamenika regionalnog komandira Kosovske policije za Sever,Besima Hotija, za sada je poznato da su pljački učestvovala četiri vozila, te da policija >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << traga za pljačkašima.

Mediji podsećaju da je ovo drugi put da su vozila kompanije za obezbeđenje Henderson, koja se bavi zaštitom ljudi i imovine, meta pljačkaša.

Prošlog maja takođe vozilo ove privatne kompanije bilo je meta napada u opštini Leposavić.

Mediji tvrde da je policiji poznat i identitet jednog od osumnjičenih pljačkaša, te da je u pronađenom automobilu nađeno i oružje i vozačka dozvola, najverovatnije jednog od pljačkaša.

Pljačka se dogodila oko 11 h.

Zamenik ;komandira Kosovske policije za region Sever Besim Hoti rekao je da je grupa sa najmanje dva vozila presrela kombi firme "Henderson" i uz upotrebu vatrenog oružja otela novac.

"Napadače koji su se sporednim putevima krenuli ka južnoj Mitrovici susrela je patrola Kosovske policije iz Regiona Mitrovica Jug u blizini sela Meljanica prilikom čega su pljačkaši u vozilu 'škoda oktavija' doživeli saobraćajnu nesreću", kazao je Hoti.

On dodaje da su pljačkaši uspeli da pređu u drugo vozilo "opel zafir" zatamnjenih prozora kojim su nastavili put prema selu Kačandol i mestima koja vode ka opštini Podujevu.

"U vozilu 'škoda' koje su osumnjičeni za ovu pljačku koristili pronašli smo brojne dokaze, a između ostalog i novac za koji se sumnja da je otet, vatreno oružje, uređaj za ometanje radio veze i vozačku dozvolu", kazao je Hoti.

Na licu mesta još uvek su pripadnici Kosovske policije i forenzičari.

Zbog ovog događaja, na putu Kosovska Mitrovica - Raška, stvorile su se velike kolone vozila, a saobraćaj se odvijao jednom kolovoznom trakom, uz naizmenično propuštanje vozila.

Firma "Henderson" našla se na meti pljačkaša i u maju prošle godine, kada su napadači, na oko 20 metara od administrativnog prelaza Jarinje, pokušali da otmu novac u trenutku primopredaje.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Filmska pljačka na KiM, ukradeno 18 miliona

Izvor: Nezavisne Novine, 18.Jun.2018

LEPOSAVIĆ - U Leposaviću, na KiM, opljačkano je vozilo privatne kompanije za obezbjeđenje Henderson...Intervencijom policije dio novca, za koji se ne zna precizno koliko ga je bilo i čiji je, pronađen je, kao i jedno vozilo...Lokalni mediji su javili da je opljačkano oko 18 miliona dinara ( oko...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.