Film Neputovanja privukao pažnju američke publike

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Feb.2019, 09:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Film "Neputovanja" privukao pažnju američke publike

Kratki animirani film "Neputovanja" autora Ane Nedeljković i Nikole Majdaka Mlađeg prikazan je u zvaničnom programu Festivala nezavisnog filma "Sandens", koji je juče završen u Park Sitiju, u američkoj državi Juta.

"Pošto je ovo jedno od prvih prikazivanja našeg filma u SAD, posebno nam je interesantno kako lokalna publika reaguje na teme našeg filma, na priču o granici, izolaciji i zidovima, pogotovo što je to ovde veoma aktuelno", izjavila je Nedeljković.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<
Ona je istakla da su im utisci fenomenlani, posebno zbog reakcije publike, ali i zbog činjenice da je film prikazan u selekciji "Animation Spotlight" u društvu izvanrednih animiranih filmova iz čitavog sveta.

"Atmosfera je bila odlična, pošto 'Sandens' nudi mnogo više od pukog prikazivanja filma. Sastavni deo festivala su razgovori i propratni događaji, kao i brojne mogućnosti za uspostavljanje kontakata i upoznavanje ljudi", istakla je Nedeljkovićeva.

Pored zvaničnih festivalskih projekcija, film je prikazan i u lokalnoj srednjoj školi za gotovo 200 učenika, posle čega su autori s njima razgovarali sat vremena.

Film "Neputovanja" je nastao u koprodukciji Srbije i Slovačke i uz podršku Filmskog centra Srbije, a nominovan je za prestižnu nagradu "Annie" koja u svetu nezavisnog animiranog filma predstavlja pandan Oskaru.

Na festivalu "Sandens", najprestižnijem svetskom festivalu nezavisnog filma, prikazan je još jedan srpski film - "Zlogonje" Raška Miljkovića, koji je naišao na pozitivne ocene filmskih kritičara.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.