Favorit za premijera MORA DA ODGOVARA pred sudom: Džonson LAGAO da će nakon Bregzita Britanija biti bogatija?

Izvor: SrbijaDanas.com, 29.Maj.2019, 15:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Favorit za premijera MORA DA ODGOVARA pred sudom: Džonson LAGAO da će nakon Bregzita Britanija biti bogatija?

Jedan od favorita za novog premijera Velike Britanije Boris Džonson moraće pred sudom da odgovara na optužbe da je lagao u vezi Bregzita.

On je tada je rekao da će Britanija biti bogatija za 350 miliona funti nedeljno kada izađe iz EU.

Okružni sudija Margot Kolman je presudila da će bivši ministar spoljnih poslova i gradonačelnik Londona morati da odgovori na navode da je počinio tri prekršaja za nepropisno ponašanje u javnoj službi.

Kolman >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je, u pisanoj presudi, navela da te optužbe nisu dokazane, ali da smatra da bi Džonson trebalo da bude preliminarno saslušan i da će slučaj potom biti prosleđen Kraljevskom sudu, prenosi Rojters.

Tužbu je podnela grupa "Bregzit pravda", tvrdeći da je Džonson svesno iznosio lažne podatke o troškovima britanskog članstva u EU pre referenduma i izbora 2017.

- Tokom oba navedena perioda, okrivljeni je neprestano lagao i obmanjivao britansku javnost u vezi sa troškovima britanskog članstva u EU, izričito navodeći, odobravajući ili zaključujući da to iznosi 350 miliona funti nedeljno - navodi ta grupa u slučaju protiv Džonsona, žestokog zagovornika Bregzita.

Džonsonov advokat kaže da je ovaj slučaj pokrenut isključivo iz političkih razloga.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.