Fauči: Dnevno možda i 100.000 obolelih bez maski i distance

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Jun.2020, 19:50

Fauči: Dnevno možda i 100.000 obolelih bez maski i distance

Vodeći američki ekspert za zarazne bolesti, doktor Entoni Fauči, upozorio je da bi dnevni rast novih slučajeva koronavirusa u SAD, trenutno oko 40.000, mogao da dostigne 100.000, ako ljudi ne budu ponovo poštovali smernice za socijalno distanciranje i nosili maske.

"Jasno je da trenutno ne kontrolišemo stvari. Veoma sam zabrinut zato što bi moglo da se znatno pogorša", rekao je Fauči tokom svedočenja u Senatu.

Direktor Nacionalnog instituta za alergije i zarazne >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << bolesti takođe je naveo da SAD ne mogu da računaju na dostupnost bezbedne i efikasne vakcine za kovid- 19 i pozvao Amerikance da se zajedno bore protiv virusa koji se naglo širi u velikim delovima zemlje, prenosi Glas Amerike.

Fauči je pred američkim Kongresom rekao da su stručnjaci koji se bave razvojem vakcine "umereno optimistični" kada je u pitanju njena efikasnost.

"Izuzetno je važno da imamo bezbednu i efikasnu vakcinu dostupnu svima u ovoj zemlji", rekao je Fauči tokom svedočenja pred senatskim odborom, ali je dodao da nema garancija da će se to dogoditi.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Kisić: Uvođenje restriktivnih mera u celoj zemlji nema smisla

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Jul.2020, 10:24

Uvođenje restriktivnih mera zaštite zbog korona virusa na teritoriji cele Srbije nema smisla, izjavila je danas epidemiolog Darija Kisić Tepavčević i naglasila da je u pojedinim delovima zemlje epidemiološka situacija izuzetno stabilna i da danima i nedeljama nema potvrđenih novih slučaja Kovida-19...Kisić...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.