Fascinantna suma: Evo koliko je prosečnih srpskih plata potrebno da biste kupili bentli (VIDEO)

Izvor: B92, 18.Mar.2016, 14:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Fascinantna suma: Evo koliko je prosečnih srpskih plata potrebno da biste kupili bentli (VIDEO)

Prošetali smo Sajmom automobila u potrazi za najluksuznijim vozilom, ali i za najjeftinijim, dostupnim prosečnom građaninu Srbije.

Ako želite da osetite svet luksuza, vožnja bentlijem je dobar izbor. Za nas skromne bilo je dovoljno i samo sedenje u modelu flajing spar, najskupljem na Sajmu automobila. Nadamo se da nam budući vlasnik neće zameriti. Bili smo pažljivi prema mekanoj koži i sjajnom drvetu.

Nigde ga nismo ogrebali ni umanjili cenu od 180.000 (bez >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << takse i poreza), odnosno 230.000 evra. Štaviše, maštajući o njemu izračunali smo da je čak 575 prosečnih srpskih plata, odnosno 50 godina rada, potrebno za jedan ovakav delić raja.

Ipak, konkurencija u sektoru najpristupačnijih automobila je velika – tu je dačija sandero, tradicionalno najjeftinija na Sajmu, sa cenom od samo 7.990 evra, a onda škoda fabija po ceni od 8.900 evra, ali i fijat panda ,koji se može kupiti na rate.

Verovali ili ne, ovi automobili nisu planuli prvi, već je odmah po otvaranju prodat ford mustang za 51.000 evra. Pogledajte u prilogu kako on izgleda.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.