Izvor: Nezavisne Novine, 26.Jun.2018, 19:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Fajon: Povjerenje među svima ključ rješenja mnogih pitanja

SARAJEVO - Član Evropskog parlamenta Tanja Fajon poručila je danas tokom susreta sa članovima Zajedničke komisije Parlamentarne skupštine BiH za evropske integracije da je povjerenje među svima ključ rješenja mnogih pitanja koja stoje na evropskom putu BiH.

Tokom susreta predsjedavajućeg Zajedničke komisije za evropske integracije Nikole Lovrinović i članova ove komisije Zdenke žŽambas i Fehima Škaljića sa Fajonovom istaknuto je da, bez obzira što se u BiH u oktobru >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << održavaju opšti izbori, treba i dalje ulagati napore na ispunjavanju uslova za dobijanje kandidatskog statusa za članstvo u EU.

S tim u vezi rečeno je da domaći političari i zvaničnici evropskih institucija treba koordinisano da rade i iskreno razgovaraju kada je riječ o evropskom putu BiH, saopšteno je iz Parlamentarne skupštine BiH.

Fajonova je ocijenila da u posljednje vrijeme nije puno učinjeno kada je riječ o evropskim integracijama BiH.

Prema njenim riječima, domaći političari treba sa puno više odlučnosti i iskrenosti "napokon da počnu rješavati ključna pitanja koja se tiču evropskog puta BiH".

Članovi Zajedničke komisije za evropske integracije rekli su da u BiH postoji deklarativna opredijeljenost svih kada je riječ o članstvu zemlje u EU, ali da svi imaju različita viđenja o tome kako ispunjavati uslove u procesu evropskih integracija.

Oni su ocijenili da bi se zbog toga dobijanjem kandidatskog statusa i jačom podrškom zvaničnika evropskih institucija vidjelo ko je zapravo u BiH deklarativno, a ko suštinski za članstvo u EU, navodi se u saopštenju.

Članovi Zajedničke komisije istakli su i da građani BiH, snažnijim angažovanjem i podrškom institucija EU, treba da osjete da se članstvom u Uniji dobija prosperitet i sigurnija budućnost.

Prema njihovim riječima, to bi značilo da BiH jača u mnogim područjima, a posebno u područjima vladavine prava, ekonomije i bezbjednosti.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.