Fajon: Pomeranje granica bi destabilizovalo region

Izvor: B92, 27.Sep.2018, 13:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Fajon: Pomeranje granica bi destabilizovalo region

Brisel -- Predstavnica Socijaldemokrata u Evropskom paralmentu Tanja Fajon tokom debate o Srbiji upozorila na moguću destabilzaciju regiona u slučaju pomeranja granica.

Tanja Fajon je tokom debate o podnetim amandmanima na nacrt izveštaja o Srbiji u Spoljnopolitičkom odboru Evropskog parlamenta naglasila da je najznačajniji kompromisni amandman onaj koji se odnosi na dijalog Beograda i Prištine i moguću promenu granica.

Znam da je to osetljivo pitanje i da je cilj >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << bio da imamo isti tekst za obe strane u procesu. Iz iskustva Slovenije mogu da kažem da bi svako pomeranje u granicama destabilizovalo region i to je nešto što moramo da izbegnemo”, poručila je Fajon.

Ona je kao važne amandmane na nacrt izvešataja o Srbiji Dejvida Mekalistera navela one koji se odnose na slobodu medija, stanje romske polacije kao i rasvetljavanje ubistva Olivera Ivanovića.

”Svake godine ponavljamo da situacija u oblasti medija nije poboljšana i moramo da nastavimo da kritikujemo to što se dešava u medijima”, poručila je Fajon.

Tanja Fajon je upozorila Srbiju da bi ako ne prilagodi svoju politiku vizne liberalizacije prema Iranu do kraja oktobra mogla dobiti negativni izveštaj o viznoj liberalizaciji do kraja godine.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

"Pomeranje granica bi destabilizovalo region"

Izvor: Vesti-online.com, 27.Sep.2018

Predstavnica Socijaldemokrata u Evropskom paralmentu Tanja Fajon tokom debate o Srbiji upozorila na moguću destabilzaciju regiona u slučaju pomeranja granica...Tanja Fajon je tokom debate o podnetim amandmanima na nacrt izveštaja o Srbiji u Spoljnopolitičkom odboru Evropskog parlamenta naglasila...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.