Fahrudin Radončić je lično odobrio ubistvo Ramiza Delalića Ćele

Izvor: SandzakInfo.net, 16.Sep.2012, 22:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Fahrudin Radončić je lično odobrio ubistvo Ramiza Delalića Ćele

Radončić Ćelino ubistvo podmeće Bakiru Izetbegoviću. Ja, kada se dogovaralo Ćelino ubistvo, nisam sjedila sa Izetbegovićem, nego sa Radončićem, , tvrdi nekadašnja zvijezda Avaza i Alfe Cijenjena redakcijo. Čitajući vaš list, uvjerila sam se da ima prostora i za one kojima Fahro Radončić uskraćuje odgovor na njegove laži i klevete, te vas stoga molim da objavite i moje reagiranje na tekst objavljen u Avazu 28. avgusta 2012, na 4. stranici, u kojima Radončić, naslućujući kraj, panično brani Nasera Keljmendija. Znam da Avaz neće. 
Ne želim se osvrtati na njegova politička podmetanja, niti braniti bilo koga, ali sam dužna reći sljedeće: Fahrudin Radončić je lično odobrio ubistvo Ramiza Delalića Ćele. Naser Keljmendi je nosio novac. Ima ih još nekoliko koji su direktno bili uključeni u ovu likvidaciju, ali o tome sada ne želim govoriti. Ovo tvrdim već dvije godine, o tome postoje brojni dokazi i spremna sam to ponoviti svima onima koji se usuđuju pokrenuti ovaj slučaj. Radončić Ćelino ubistvo podmeće Bakiru Izetbegoviću. Ja, kada se dogovaralo Ćelino ubistvo, nisam sjedila sa Izetbegovićem, nego sa Radončićem i ostalim pobrojanim. U kontaktima s Ramizom Delalićem Ćelom, isti mi nikada nije pominjao Izetbegovića, ali jeste dokumentaciju o Radončiću kojom dokazuje njegovu ratnu ulogu, odnosno saradnju s neprijateljem. Pred više svjedoka. Radončić dalje tvrdi da sam "kompromitovani svjedok koji je već morao platiti 10.000 za klevete iznesene o njemu".
Prvo, nikada nisam izgovorila nijednu laž o Radončiću. Nikada nisam dobila presudu, niti sam ikada uplatila ijedan fening odštete ovom "moralnom kepecu" i ljudskoj ništici koji bi se usudio od mene uzimati novac, iako zna da ni ja ni moje dijete nemamo hljeba da jedemo. Ne bi me iznenadilo da je upravo on utjecao na odluku Suda u kojoj je, nakon što sam tražila svoj novac (zarađen kod njega) i svoj stan, sudija bez imalo časti i obraza odgovorio kako "dječija prava nisu relevantna za donošenje rješenja kojim se odbija Vaš zahtjev", pri tome potpuno ignorirajući nalaz vještaka koji je izjavio "da sve što posjedujemo ja i moj suprug je legalno". Drugo, pokušaj moje kompromitacije i diskreditacije od strane Fahrudina Radončića, Olega Čavke, uz nerazumnu asistenciju Bakira Hadžiomerovića, nastao je baš onog trenutka kada sam progovorila o ubistvu Delalića i uzimanju mita od strane tužitelja Čavke, a od svog svjedoka pokajnika. Bila sam kurva, mafijašica, crna udovica, žena koja je dijete podmetnula svom mužu i šta sve ne. Slične stvari su se govorile i u sudnici, pa se ponekad pitam gdje su ti ljudi koji će bar moje četverogodišnje dijete zaštiti od montiranih svjedoka, korumpiranih tužilaca i monstruma kakav je Radončić. Istovremeno, Naser Keljmendi je bio ugledni biznismen, pa potom sitni kriminalac, a nedugo zatim osvanuo na Obaminoj crnoj listi. I sve ono što sam ja govorila, potvrdilo se kroz ovu listu. Valjda sam ja instruirala Baracka Obamu da ovog bjelosvjetskog ubicu stavi na crnu listu?! Ja sam, eto, kompromitirani svjedok, a Keljmendi je ugledni biznismen sa crne liste. Šta god ja bila i kako god me Fahro i Čavka nazivali, ja ću ipak svjedočiti o njihovim nedjelima.
Fahro, pročitah, već zna scenarij hapšenja Nasera Keljmendija. Zna, jer su on i Čavka dvojica scenarista hapšenja Zijada Turkovića i montiranja optužnice. Čavka, dok je uručivao dokazni materijal, zaboravio je Fahri reći da istražni materijal ne sadrži 17.600 stranica, nego svega tristotinjak. Ove hiljade su nastale dok je čuveni "haker iz Breze" duplirao stranice dokaznog materijala, kako bi, valjda, otežao odbranu, a slučaj napuhao. U tekstu Fahro također navodi kontakte Zijada Turkovića sa Amirom Zukićem. Zukić nam je komšija i (nažalost) bili smo prinuđeni kontaktirati s njim. Međutim, zanimljivo je zašto Fahro i oni koji su mu dostavili te snimke "zaboravljaju" spomenuti kontakte Zijada Turkovića i Kemala Čauševića, koji su školski drugovi. Bolji poznavaoci prilika znaju odgovor na ovo pitanje: Čaušević je dugogodišnji zaštitnik Keljmendijevih i Fahrinih poreznih utaja. Pomenuću samo uvoz Keljmendijevog blindiranog automobila iz SAD-a, ocarinjenog u Zenici, za nevjerovatno mizernu cijenu. Valjda će neko upitati Čauševića kakva je njegova uloga u tome, a možda je to ispričao i Ziki na jednom od hiljade snimljenih razgovora. Fahro, zaslijepljen od straha zbog hapšenja (i svog i Keljmendijevog) nije čuo da je na sudu dokazano da u našoj kući nisu pronađeni prislušni uređaji, nego ometači signala koji su se nalazili u sastavu blindiranog audija. O tome od koga smo ga kupili postoji uredna dokumentacija, a ja tvrdim pod punom materijalnom i krivičnom odgovornošću da nam ga nije poklonio rahmetli Alija, a pogotovo ne AID, niti su nam u kući pronađene bilo kakve akreditacije. I za to postoji dokaz: potvrda o oduzetim predmetima.
No, Fahro je, evidentno je, u strašnoj panici. Svi mi koji ga se ne bojimo smo kurve, kriminalci, a on je jedna poštenjačina kojoj je upravo SDA dala početni kapital, a potom Keljmendi "začepio" njegove rupe kako bi sagradio tornjeve, i to novcem zbog kojeg se nađe na crnoj listi. Bilo kako bilo, a s obzirom na nedostatak moralne svijesti svih onih koji su čitali tekstove napisane o meni, mom mužu, mome djetetu, ovaj karcinom bh. društva, u liku Fahre Radončića, neće me preplašiti i ušutkati. Zemlju ću okrenuti i dokazati da je direktni naručilac ubistva Delalića, da je sudjelovao u montiranju optužnice protiv Turkovića, da je Oleg Čavka uzeo mito u iznosu od 30.000 eura od Isljama Kalendera, pa potom Turkovića optužio za njegova ubistva i sve ono zbog čega sam na stranicama Avaza kurva, mafijašica, crna udovica... 

Do tada, žaliću Fahru zbog njegovog duševnog stanja i neopisivog straha, a organima gonjenja predlažem da ga pitaju ko je ubio Ivu Pukanića, Muzafera Kalića, s kim se kupao na bazenu u Radon Plazi, gdje je boravio čuveni kriminalac po nadimku Japanac i o čemu su razgovarali on i Fahro, po čijem nalogu je u BiH došao Željko Milovanović itd. Dakle, do tada ljubazno molim "časnog" utemeljitelja neka nam on otkrije ko ga štiti od istraga (za Čavku sam dostavila već dovoljno dokaza), čiju akreditaciju on krije ko guja noge, zašto se plašio Delalića i zašto se mene plaši? Zaista mu neću ništa! Samo ću svjedočiti. I o njemu i Čavki i Keljmendiju! I "kompromitovani" imaju pravo na svjedočenje. A dokle god me Avaz kompromituje, ja sam zadovoljna, jer tako svima pokazuje koliko je prestravljen.

Šejla JUGO - TURKOVIĆ

Nastavak na SandzakInfo.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SandzakInfo.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SandzakInfo.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.