FSB U ZADNJI ČAS SPREČIO KRVOPROLIĆE, UHAPŠEN DRŽAVLJANIN RUSIJE: Spremao teroristički napad, pripadao opasnoj grupi (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Jan.2021, 10:47

FSB U ZADNJI ČAS SPREČIO KRVOPROLIĆE, UHAPŠEN DRŽAVLJANIN RUSIJE: Spremao teroristički napad, pripadao opasnoj grupi (VIDEO)

Bio je zadojen opasnom ideologijom

Federalna služba bezbednosti (FSB) je privela sledbenika radikalnog islama, koji je pripremao teroristički napad u Baškiriji.

- Uhapšen je državljanin Rusije, rođen 1995. godine, koji je spremao napad na policajce - navodi se u saopštenju pres službe.

Zaplenjeno je vatreno oružje i delovi improvizovane bombe. Iz njegovih prepiski je otkriveno da je dobio uputstva od predstavnika terorističke organizacije "Hajat Tahrir >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << al-Šam" koja deluje izvan Rusije.

"Hajat Tahrir al-Šam" je jedna od glavnih radikalnih islamističkih grupa, koja učestvuje u ratu u Siriji. Formirana je 2017. godine od pripadnika terorističke organizacije "Džabhat Fatah al-Šam" ("Džabhat al Nusra" ili "Al-Nusra Front").

Vesti iz Sirije, Iraka, Jemena i Libije možete pročitati OVDE.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.