FRKA u Vojnom vrhu SAD: Pentagon HITNO menja STRATEGIJU i pravi nešto sasvim NOVO

Izvor: SrbijaDanas.com, 24.Feb.2018, 20:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

FRKA u Vojnom vrhu SAD: Pentagon HITNO menja STRATEGIJU i pravi nešto sasvim NOVO

Odustaje od proizvodnje špijunskih aviona i lansiranja špijunskih satelita

Pentagon ima nameru da odustane od proizvodnje špijunskih aviona i lansiranja špijunskih satelita, objavio je specijalizovani portal.

Pročitajte i :

Razlog je strah da bi Rusi i Kinezi svojim novim, visokopreciznim raketama mogli poobarati satelite, a i leteće radare čim se približe njihovim granicama.

Zato američki vojni vrh navodno planira da formira jedinstvenu >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << informacionu mrežu za prikupljanje podataka koja će biti tehnološki neranjivija i kompaktnija.

Pentagon je shvatio da bi u slučaju rata među velikima njegovi avioni Boing E-8 JSTARS bili laka meta za rusku i kinesku PVO i njihove najmodernije ekstrabrze rakete.

Zato se odlučio da prednost da formiranju informacionog sistema koji bi integrisao podatke hiljada nadzemnih i vazdušnih senzora, lakih dronova i malih aparata sa ljudskim upravljanjem.

U sve bi bili uključeni i jeftini sateliti sa "pametnom opremom".

Taj sistem će koštati, tvrdi isti portal, sedam milijardi dolara, ali će potom smanjiti rizik "skupih gubitaka" - satelita i izviđačkih aviona.

Pentagon ima nameru da u svoj novi projekat uključi više privatnih firmi i da tako istovremeno smanji vlastitu zavisnost od giganata američke vojne industrije.

Ministar za ratnu avijaciju SAD Hizer Vilson rekao je da SAD želi da pouzdano upravlja svojim sistemom borbenog komandovanja i kontrole.

- Sa integrisanom mrežom za prikupljanje podataka iz vazduha, sa zemlje i iz kosmosa imaćemo i veće mogućnosti i veću sigurnost i neranjivost sistema - poručuje on.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.