FRANCUSKA OSTAJE PRI SVOME: Edvardu Snoudenu sve nade za azil pale u vodu!

Izvor: SrbijaDanas.com, 19.Sep.2019, 11:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

FRANCUSKA OSTAJE PRI SVOME: Edvardu Snoudenu sve nade za azil pale u vodu!

Šef francuske diplomatije Žan-Iv le Drijan rekao je danas da nema razloga da Francuska promeni odluku iz 2013. kada je odbila da odobri azil bivšem službeniku američke Agencije za nacionalnu bezbednost Edvardu Snoudenu.

Snouden je pre dva dana, kada su njegovi memoari objavljeni u 20 zemalja sveta uključujući Francusku, rekao da je 2013. godine tražio azil u Francuskoj kada je na vlasti bio Fransoa Oland, ali da se nada da će mu sada predsednik Emanuel Makron to odobriti.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << />
On je to rekao nakon što je jedna ministarka u aktuelnoj francuskoj vladi rekla da bi mu odobrila azil, da je to do nje.

Desetak zemalja već je odbacilo njegov zahtev za azil.

 Snouden živi u egzilu u Rusiji, ali uskoro mu ističe boravak.

BONUS VIDEO: KAKO JE NASTAO GASTARBAJTER? Tog oktobra 1968... (VIDEO)

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.