(FOTO/VIDEO) GDE SU ZAVRŠILI MILIONI HOA? Kinezi tvrde da je UMEŠANOST Jeremića u korupciju MNOGO VEĆA nego što se čini!

Izvor: SrbijaDanas.com, 05.Apr.2019, 23:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

(FOTO/VIDEO) GDE SU ZAVRŠILI MILIONI HOA? Kinezi tvrde da je UMEŠANOST Jeremića u korupciju MNOGO VEĆA nego što se čini!

Kineska televizija raskrinkala Vuka Jeremića, povezujući ga sa korupcijskom aferom i saradnjom sa kineskim političarem Patrikom Hoom

Radio- televizija Hong Konga objavila je serijal o malverzacijama kineskog političara Patrika Hoa, osuđenog u SAD, zbog pranja novca i korupcije, a u kome se pominje i Vuk Jeremić, kao bivši ministar spoljnih poslova Republike Srbije i tadašnji predsedavajući Generalne Skupštine Ujedinjenih nacija.

Dokumentarac pod nazivom "Hongkongška >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << veza" više puta spominje ime Vuka Jeremića, u kome ga svrstava kao jednog od najvažnijih posrednika uhapšenog Patrika Hoa i zvaničnika iz Afrike. Jeremić je ključna veza za ovaj korupcionaški slučaj koji je uzdrmao svet.

Patrik Ho je uhapšen i preti mu 30 godina zatvora, a postavlja se pitanje kako je Jeremić upleten u čitav slučaj?

Istraživač Metju Rasel Li, koji je inače dugo izveštavao iz Ujedinjenih nacija, pratio je svakodnevno suđenja Patrika Hoa i posebno se zainteresovao za ulogu Jeremića u čitavom postupku, pa je ispitavao njihove međusobne mejlove i uvideo niz nepravilnosti.

Naime, Metju napominje da su se u samom svedočenju pojavili mnogobrojni problemi, jer je Jeremić dok je bio predsedavajući UN, radio za kineski konglomerat CEFC. On je navodno uzimao od njih novac.

Li ističe da je umešanost Vuka Jeremića u korupcijske vode Patrika Hoa mnogo veća nego što se misli, i da su se zapravo tužioci daleko više fokusirali na samo Jeremićevo svedočenje nego na njegovo čitavo i važno prisustvo u ovom korupcijskom slučaju.

Televizija se poziva na istraživanje Antidota iz 2017. godine, još pre nego što je Patrik bio uhapšen.

CEFC je zapravo donirala ukupno 5,3 miliona dolara Vuku Jeremiću, odnosno 3,97 miliona CIRSD-u, kao i 1,33 miliona dolara PR agenciji Vuka Jeremića. Međutim, ispostavilo se da na tim lokacijama postoji samo jedan stan, u kome niko nije dao nikakve informacije o spomenutim transakcijama.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.