FBD: Zabrinjavajuća najava bojkota, za neuspeh sastanaka bi mediji mogli biti optuženi

Izvor: NoviMagazin.rs, 20.Avg.2019, 14:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

FBD: Zabrinjavajuća najava bojkota, za neuspeh sastanaka bi mediji mogli biti optuženi

Forum za bezbednost i demokratiju (FBD) izrazio je danas zabrinutost zbog najava pojedinih opozicionih organizacija da neće više učestovati na okruglim stolovima na Fakultetu političkih nauka (FPN) u Beogradu, kao i da će bojkotovati predstojeće parlamentarne izbore 2020.

Ta organizacija upozorila je da postoji mogućnost i opasnost da bi u slučaju neuspeha pomenutih razgovora ili njihovog prekida, mediji i organizacije civilnog društva mogli biti proglašeni odgovornima >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << za probleme koje ni partije na vlasti ni u opoziciji među sobom nisu u stanju da prevaziđu, "što bi bilo pogubno po demokratsku budućnost Srbije".

"Smatramo da posezanje za takvim koracima, koji za cilj imaju prebacivanje odgovornosti za nepostizanje dogovora o izbornim uslovima isključivo na vladajuću koaliciju pa čak i na organizatore okruglog stola iz nevladinog sektora, samo dodatno produbljuje i zaoštrava postojeće podele u društvu, a zbog čijeg rešavanja je okrugli sto bio i organizovan, dok prevazilaženje postojeće političke situacije mirnim putem čine još neizvesnijim", navodi se u saopštenju FBD-a.

FBD je podsetio političke aktere koji pozivaju na bojkot da primeri takvog delovanja ranije za svoj cilj nisu imale promenu vlasti nasilnim putem već odbranu izbornih rezultata ostvarenih na prethodno održanim izborima.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.