FATA ORLOVIĆ NE MISLI DA STANE: Sprema tužbu protiv Srpske, evo šta zahteva

Izvor: SrbijaDanas.com, 19.Jun.2021, 21:51

FATA ORLOVIĆ NE MISLI DA STANE: Sprema tužbu protiv Srpske, evo šta zahteva

Advokat sve potvrdio

Sarajevski advokat Rusmir Karkin, koji je nakon smrti oca advokata Fahrije Karkina preuzeo zastupanje Fate Orlović pred nadležnim sudovima u procesu izmeštanja crkve iz dvorišta njene kuće u Konjević Polju, potvrdio je da je u toku priprema tužbe protiv Republike Srpske za naknadu materijalne i nematerijalne štete porodici Orlović.

- Imajući u vidu sudske presude, posebno presudu Evropskog suda za ljudska prava u Strazburu (ECHR), postoji >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << osnov za podnošenje tužbe za naknadu materijalne i nematerijalne štete nastale dugogodišnjom uzurpacijom parcele porodice Orlović na kojoj je bila smeštena crkva - izjavio je Karkin za portal Politički.ba.

On precizira da je tužba dobrim delom već pripremljena, iako se još dorađuje.

- Oni koji su tolike godine uzurpirali imovinu Fate Orlović morali su znati da će nakon izvršenja presude uslediti tužba za naknadu štete - navodi advokat.

Karkin nije precizirao koliki će biti iznos odštetnog zahteva.

Ćerka Fate Orlović, Hurija Karić, potvrdila je da će tužba protiv republike Srpske biti podneta.

- Advokat Rusmir se već konsultirao s nama vezano za tužbu i sve je u njegovim i Božijim rukama - navodi Karićeva.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.