FAJZEROVA VAKCINA STVARA NAJJAČI IMUNITET: Poznato i za koliko KRATKO vreme!

Izvor: SrbijaDanas.com, 02.Dec.2020, 14:01

FAJZEROVA VAKCINA STVARA NAJJAČI IMUNITET: Poznato i za koliko KRATKO vreme!

Primaju se dve doze u razmaku od 21 dan, a imunitet je u potpunosti stvoren samo 7 dana nakon druge doze

Fajzerova vakcina protiv korona virusa koja je danas i zvanično registrovana za upotrebu u Velikoj Britaniji pruža imunitet na kovid 19 sedam dana nakon primene druge doze, prema rečima britanskih stručnjaka.

Profesor ser Munir Piromohamed rekao je na konferenciji za štampu da su potrebne dve doze Fajzerove vakcine u razmaku od 21 dan, a da se delimični imunitet >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << stvara nakon prve doze. Ipak, najjači imunitet se stiče samo sedam dana nakon druge doze vakcine.

Velika Britanija odobrila je upotrebu vakcina kompanija "Fajzer " i "Biontek" i one će moći da se koriste već sledeće nedelje, javio je Rojters.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.