FAJZER ZATRAŽIO ODOBRENJE U JOŠ JEDNOJ ZEMLJI: Vakcine za decu čekaju zeleno svetlo

Izvor: SrbijaDanas.com, 12.Maj.2021, 07:42

FAJZER ZATRAŽIO ODOBRENJE U JOŠ JEDNOJ ZEMLJI: Vakcine za decu čekaju "zeleno svetlo"

Kompanija Fajzer zatražila odobrenje vakcine za decu u Velikoj Britaniji

Kompanija Fajzer formalno je zatražila od Agencije za lekove i medicinske proizvode u Velikoj Britaniji odobrenje za upotrebu njene vakcine protiv korona virusa za adolescente uzrasta između 12 i 15 godina.

- Možemo da potvrdimo da smo podneli zahtev Agenciji za lekove da proširi upotrebu vakcine Fajzer/Biontek protiv kovida 19 na adolescente u Ujedinjenom Kraljevstvu - rekao je portparol >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << kompanije Fajzer, prenosi Rojters.

Američka Agencija za hranu i lekova (FDA) je u ponedeljak odobrila proširenje hitne upotrebe Fajzerove vakcine protiv kovida za adolescente uzrasta 12-15 godina.

Do sada je ta vakcina imala hitno odobrenje za upotrebu od 16 godina i više. Prethodno su i kanadske zdravstvene vlasti odobrile ovu vakcinu za tinejdžere.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.