Evropska komisija: Protesti su vrednost demokratije, moraju da ostanu mirni

Izvor: NoviMagazin.rs, 18.Mar.2019, 12:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Evropska komisija: Protesti su vrednost demokratije, moraju da ostanu mirni

Protesti su vrednost i karakteristika demokratije ali treba da ostanu mirni, rekli su danas u Evropskoj komisiji povodom dešavanja za vikend u Beogradu.

"Iako pravo građana da učestvuju u mirnim demonstracijama ostaje suštinska karakteristika i osnovna vrednost demokratije i treba je poštovati, protesti treba da ostanu mirni i u skladu sa zakonom, kao što je to bio slučaj pre ovog vikenda", rekla je portparolka Evropske komisije Maja Kocijančič za EURACTIV.com i EURACTIV.rs.
>> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << />
Portparolka Evropske komisije je istakla da su smirenost i suzdržanost neophodni.

"Parlament je mesto koje treba da obezbedi prostor za debatu i diskusiju u cilju pronalaženja zajedničkih rešenja i odgovora na bojazni u javnosti. Strukturirani dijalog sa civilnim društvom takođe je ključan", kazala je Kocijančič.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.