Evropska Komisija apeluje, granice i dalje zatvorene

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Mar.2021, 14:58

Evropska Komisija apeluje, granice i dalje zatvorene

Evropska komisija ponovila je poziv svim zemljama članicama da se pridržvaju zajednički dogovorenih mera kada su u pitanju ograničenja koja se primenjuju na granicama unutar Evropske unije.

Komisija je prošle nedelje poslala pisma Nemačkoj, Belgiji, Mađarskoj, Danskoj,Finskoj i Švedskoj u kojima izražava zabrinutost zbog jednostranih mera na granicama koje se odnose na ulazak i izlazak iz tih zemlja, a koje su uvedene u cilju sprečavanja širenja virusa Kovid-19.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />
Rok za odgovor ističe u ponedeljak. Nemačka i Belgija su već odgovorile,što mi pažljivo razmatramo, ali naša pozicija ostaje nepromenjena, kaže portparol Komisije Kristija Vigand.

U Briselu naglašavaju da su sve zemlje članice EU pristale na koordinisani pristup kad je reč o bilo kakvim restrikacijama slobode kretanja u Evropi .

Preporuke su jasne i očekujemo da ih sve zemlje poštuju, kaže Vigand.

Belgija je krajem februara zabranila svaki neesencijalni ulazak i izlazak iz zemlje, dok je Nemačka postavila granične kontrole prema Austriji i Češkoj.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Evropska komisija apeluje, granice i dalje "zatvorene"

Izvor: Nezavisne Novine, 04.Mar.2021

BRISEL - Evropska komisija ponovila je poziv svim zemljama članicama da se pridržavaju zajednički dogovorenih mjera kada su u pitanju ograničenja koja se primjenjuju na granicama unutar Evropske unije.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.