Evropa dobija novog prvaka, a legenda srpskog futsala nema dilemu: Rusi pre Italijana!

Izvor: Vesti-online.com, 08.Feb.2014, 15:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Evropa dobija novog prvaka, a legenda srpskog futsala nema dilemu: Rusi pre Italijana!

Evropa večeras dobija novog prvaka Evrope u futsalu, pošto je Rusija srušila "večitog rivala" Španiju u poslednjem minutu drugog produžetka polufinala - 4:3. Istim rezultatom, ali bez dodatnih minuta, Italija je savladala Portugal.

 Predrag Rajić sa Vladimirom Lazićem u dresu Fenerbahčea iz Bakua  

Finale Evropskog prvenstva u futsalu u Antverpenu počinje večeras u 20.30 časova, dok je duel za bronzu zakazan za 18 časova.

 
>> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com <<
Nažalost, Srbije nema na ovom EP, pošto je eliminisana u baražu od Rumunije, pa je tako prekinula niz nastupa na najvećoj kontinentalnoj smotri u ovom sportu. Taj niz je započet u Portu 2007. godine, a tada je prvi strelac EP bio Predrag Rajić, jedna od najvećih legendi malog fudbala na balkanskim prostorima.

 

Ujedno, on je i jedan od napozvanijih da prokomentariše dešavanja na ovom EP pred dan odluke. Interesantno je to da ga iskustva iz bogate karijere vežu za sve četiri zemlje koje se bore za medalje. Majstorije na petoparcu je demonstrirao igrajući u Italiji (Kotrade iz Torina) i Rusiji (Dina iz Moskve), dok je na EP u Portugalu bio "kralj strelaca" i tamo je dao jedan od najdražih golova u karijeri - protiv Španije u završnici, za senzacionalan remi Orlova protiv Crvene furije, tadašnjih vladara sveta (1:1).

 

Kome dajete veće šanse za zlato, a kome za bronzu?

- Rusima za zlato! Neće im biti lako, Italijani igraju dobro, pogotovo u odbrani. Bronzana medalja ide Španiji - poručio je Predrag Rajić iz dalekog Azerbejdžana, gde u 41. godini nosi dres Fenerbahčea iz Bakua.

 

Srbi protiv komšija

 

Reprezentacija Srbije će sledećeg meseca gostovati u Crnoj Gori. Utakmice sa Sokolovima, najverovatnije u Tivtu, zakazane su za 25. i 26. mart.

Orlovi će prethodno ugostiti Makedoniju, 22. februara u beogradskoj Hali sportova i dan kasnije u Staroj Pazovi.

Koje su vrline, a koje su slabosti finalista?

- Rusi nikada nisu imali jači sastav i na svakoj poziciji po dva dobra igrača. Imaju dobre defanzivce, asove sposobne u igri jedan na jedan, dva vrhunska pivota i odličnog golmana, koji do sada nije blistao na prvenstvu. Italija igra veoma agresivnu odbranu, ne pokušavaju toliko na individualni kvalitet koliko na timsku igru i imaju fenomenalnog pivota Fortina, sa tim što je njihov čuvar mreže Mamarela bio na visini zadatka na svakoj utakmici.

 

Koji igrač će da odluči finale?

- Kod Italije je presudna timska igra, ne ističu se pojedinci, dok bi u Rusiji to mogao da bude Fukin ili neko od pivota - Eder Lima ili Sirilo.

 

Za koga ćete da navijate?

- Za Rusiju!

 

Koga lično poznajete od igrača i sa kojima ste, ili protiv koji ste, igrali kroz bogatu karijeru?

- U ruskoj reprezentaciji sam igrao bukvalno protiv svih i sa svima sam u drugarskim odnosima, a saigrač u Dini bio mi je Fukin. Od Italijana veći deo ekipe je bio na mom oproštaju od reprezentacije, u Kragujevcu i Lazarevcu, iako malo njih poznajem.

 

Prognoza rezultata?

- Ne verujem da će biti mnogo golova, prognoziram pobedu Rusa sa jednim pogotkom razlike.

 

Ko Vas je oduševio, a ko razočarao u Belgiji?

- Oduševili su me Hrvati i Slovenci, a razočaranje je Španija jer nije u finalu.

 

Gde bi Srbiji bilo mesto da se plasirala na EP?

- Srbija bi bila kadra sa svima da se nosi i zato je za mene veliko razočaranje što nismo na EP. Naša realnost bi bilo četvrtfinale, a sve preko toga senzacionalan rezultat, mada ne bi bio nemoguć uz malo sreće - zaključio je Rajić.

 

 

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Evropa dobija novog prvaka, a legenda srpskog futsala nema dilemu: Rusi pre Italijana!

Izvor: Dzungla.org, 08.Feb.2014

Evropa večeras dobija novog prvaka Evrope u futsalu, pošto je Rusija srušila „večitog rivala“ Španiju u poslednjem minutu drugog produžetka polufinala – 4:3. Istim rezultatom, ali bez dodatnih minuta, Italija je savladala Portugal. . OpširnijeVesti Online

Nastavak na Dzungla.org...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.