Evo zašto se parališete kada se seksualno uzbudite

Izvor: Telegraf.rs, 10.Dec.2016, 21:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Evo zašto se parališete kada se seksualno uzbudite

Kada se uzbudite, ubrzava se broj otkucaja vašeg srca, krv počinje da tutnji vašim telom, počinjete da dišete pliće i brže, a trepavice počnu da se dotiču češće nego inače. Zapravo, jedna studija izvojila je pet najčudnijih promena, a jedna od njih nije baš naivna.

Foto-ilustracija: Profimedia

Mogli biste da se osećate paralizovano

Ne brinite jer ono što zapravo doživljavate jeste preosetljivost. Trnci su zapravo povezani sa nervnim završecima, >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << koji se stimulišu tokom seksualnog uzbuđenja. Ali jedini put kada bi trebalo da se brinete oko toga jeste ako trnci počnu da se pretvaraju u bol.

Kijanje

Da, i to se može dogoditi, ali u većini slučajeva samo nakon orgazma.

Više trepćete

I emocionalno i fizičko uzbuđenje može dovesti do toga da trepćete brže nego inače. To je zato što su naše oči vrlo osetljive i mogu da odgovore na milion i po simultanih poruka. Kako otkriva seksološkinja Trejsi Kok, trepćemo više kada smo napaljeni jer, kada smo preplavljeni emocijama, naše oči pokušavaju da tako da nas sačuvaju od plakanja.

Foto-ilustracija: Profimedia

Malo ste hrabriji

To je otkrilo jedno neobično istraživanje sprovedeno na ženama, koje je pokazalo kako su se one manje bojale zastrašujućih slika nakon gledanja inserata iz porno-filmova. Zanimljivo...

Manje ste gadljivi

Žene dokazano mogu više tolerisati gadljive stvari, poput npr. velike nužde ili povraćanja, kada su napaljene. Pogađate, to je otkrilo isto istraživanje.

Pogledajte kako da nađete idealnog partnera.

(Telegraf.rs)

Nastavak na Telegraf.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.