Evo ti šipak, ali i sve od šipka

Izvor: Mondo, 13.Okt.2012, 11:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Evo ti šipak, ali i sve od šipka

Sve što može da se napravi od šipka - pekmez, kolači... možete da probate danas na "Šipurijadi" u selu Novo Korito, u opštini Knjaževac.

Privredno turistička manifestacija "Šipurijada" na kojoj će biti prikazano sve što može da se napravi od šipka, biće organizovana po šesti put.

Cilj manifestacije jeste očuvanje i popularizacija starih srpskih običaja, jela i kolača od šipurka. Tako će biti promovisati različiti proizvodi od šipurka koje će posetioci >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << moći da probaju.

Biće izabran najveći i najlepši šipak, najboji pekmez, najoriginalniji recept, kao i nabolji likovni i literalni rad sa temom šipka, kao i najlepše uređena tezga.

(Tanjug)

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Knjaževčani biraju najveći šipak

Izvor: Kurir, 13.Okt.2012

Biće izabran i najboji pekmez, najoriginalniji recept, kao i nabolji likovni i literalni rad sa temom šipka, kao i najlepše uređena tezga..KNJAŽEVAC - Privredno turistička manifestacija "Šipurijada" na kojoj će biti prikazano sve što može da se napravi od šipka, održava se danas u selu Novo...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.