Evo kako se vodila BORBA za slobodu grada Al Sukne: Džihadisti su zadali velike PROBLEME! (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 12.Avg.2017, 18:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Evo kako se vodila BORBA za slobodu grada Al Sukne: Džihadisti su zadali velike PROBLEME! (VIDEO)

Nije sve išlo tako jednostavno

Sirijsko ministarstvo odbrane objavilo je snimak konačnih vojnih akcija od strane Sirijske arapske armije (SAA) oko strateškog grada Al-Sukne u istočnoj oblasti Homsa.

Snimak je novijeg datuma od prvobitno objavljenog datuma oslobađanja Al-Sukne (6. avgust).

Iako je Al-Sukna bio de facto oslobođen 6. augusta, vladine snage su se susretale sa dva problema u vezi sa punim obezbeđivanjem pustinjskog grada.

Syrian >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Army take full control of #Sukhnah city,70 km NE of Palmyra+ Kadir,Bir Rahum,Khirbat Muqman in S.#Raqqa CS

HD:https://t.co/N60zX5v6id pic.twitter.com/U47RPxwSXw

— Military Advisor (@miladvisor) August 12, 2017

Prvi problem je bio da je veći deo istočnih i centralnih područja Al-Sukne IS pretežno minirao pre nego što se ova teroristička grupa povukla iz grada, što znači da su timovi za deminiranje morali da budu dovedeni na front.

Drugi problem bio je da je IS imao tunele koji su se nalazili u istočnom predgrađu Al-Sukne od brda do severa grada kroz koji bi džihadisti prešli kako bi napadali inžinjerske jedinice sirijske vojske.

Na slici ispod prikazani su tenkovi SAA i artiljerija Petog korpusa koji sprovode konačno slamanje otpora IS-a u onome što je najverovatnije istočno predgrađe Al-Sukne.

Syrian Army's operation in #Sukhnah city. pic.twitter.com/SNO2rVgUZh

— Military Advisor (@miladvisor) August 12, 2017

Više informacija o trenutnoj situaciji u Deir ez Zoru i centralnoj Siriji možete pročitati OVDE.

Ostale vesti iz Sirije, Iraka i Jemena možete pročitati OVDE.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.