Evakuacija u Švajcarskim Alpima zbog novih odrona

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Sep.2017, 11:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Evakuacija u Švajcarskim Alpima zbog novih odrona

Zbog novih odrona u Švajcarskim Alpima, naložena je evakuacija iz doline u kojoj su komadi stena i mulj zatrpali osam alpinista pre nedelju dana, saopštile su danas lokalne vlasti.

Snažna oluja i obilne kiše koje su pogodile alpski vrh Pico Čengalo na granici sa Italijom pokrenule su odrone kasno sinoć u već nestabilnom planinskom području, prenosi danas AFP.

Delovi stena, praćeni muljem, padali su niz planinu u istoj oblasti koja je bila pogođena odronima >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i prošle nedelje, kada je nestalo osam planinara iz Nemačke, Austrije i Švajcarske.

Sinoćni odroni pogodili su Bondo i susedna sela, uništavajući kuće i puteve, a tom prilikom niko nije povređen, saopštile su vlasti u dolini Bregalja.

Većina stanovnika u malom selu Spino samoinicijativno se evakuisalo, ali su starijim stanovnicima u evakuaciji pomogli spasioci.

Vlasti napominju da je za sada nejasno kojih razmera su najnoviji odroni, ali ističu da su, po svoj prilici, prilično veliki.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Švajcarska: Evakuacija, prete novi odroni

Izvor: B92, 01.Sep.2017

Bern -- Zbog novih odrona u Švajcarskim Alpima, naložena je evakuacija iz doline u kojoj su komadi stena i mulj zatrpali osam alpinista pre nedelju dana...Snažna oluja i obilne kiše koje su pogodile alpski vrh Pico Čengalo na granici sa Italijom pokrenule su odrone kasno sinoć u već nestabilnom...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.