Euleks uhapsio tri osobe zbog napada na srpsku policiju u Dobrosinu

Izvor: Blic, 16.Okt.2012, 19:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Euleks uhapsio tri osobe zbog napada na srpsku policiju u Dobrosinu

Policija Euleksa uhapsila je jutros tri osobe za koje se sumnja da su "pripadnici terorističke organizacije koja je preuzela odgovornost za napade" na srpsku policiju u Dobrosinu, u blizini prelaza 5 Bela Zemlja, navedeno je u saopštenju misije EU na Kosovu i Metohiji.

Dvoje uhapšenih su osumnjičeni da su učestvovali u nedavnom napadu na policijski punkt u selu Dobrosin, koji se dogodio 7. oktobra, navodi Euleks.

>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Euleks je saopštio da je operacija sada okončana i da saslušanje osumnjičenih u pritvoru treba da bude održano u utorak posle podne pred sudijom Euleksa u Okružnom sudu u Gnjilanu.

Krivično gonjenje slučaja vrši tužilac Euleksa iz Kancelarije Specijalnog tužilaštva Kosova, navodi se u saopštenju.

Punkt srpske policije u Dobrosinu, na administrativnoj liniji sa Kosovom, za manje od pola godine bio je tri puta meta napada, poslednji put 7. oktobra, kada su nepoznati napadači otvorili vatru na punkt a u incidentu nije bilo povređenih.

U napadu 17. maja su, kako je tada rekao ministar policije Ivica Dačić, albanski teroristi došli iz sela Stubline i otvorili rafalnu vatru na punkt sa svega 100 do 150 metara.

Sledeći napad sa istog mesta i na isti način, dogodio se 28. juna, kada je lakšu povredu zadobio policajac Branislav Mirković iz Bujanovca.

Tri dana kasnije Euleks policija je "za terorizam i učešće u terorističkoj grupi", osumnjičila ukupno pet osoba, od kojih su dve odmah pritvorene, a trima su oduzeti pasoši.

Selo Dobrosin, sa oko 150 domaćinstava i oko 740 stanovnika, nalazi se 16 kilometara zapadno od Bujanovca, na samoj administrativnoj liniji sa Kosovom.

U ovom selu je početkom januara 2000. godine, formirana takozvana Oslobodilačka vojska Preševa, Medveđe i Bujanovca (OVPMB).

Povezane vesti: "Komandant Naci" oslobođen optužbe za napad na policiju u Končulju 2003. U Prištini hapšenje zbog trgovine drogom U Mitrovici traže oslobađanje Zvonka Veselinovića Uhapšen jedan od najtraženijih kriminalaca na Kosovu Enver Sekirača Uhapšen sin balkanskog narko bosa Nasera Keljmendija
Pogledaj vesti o: Evropska Unija,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Hapšenja zbog napada u Dobrosinu

Izvor: Mondo, 16.Okt.2012

Policija Euleksa uhapsila je tri osobe pod sumnjom da su "pripadnici terorističke organizacije" koja je napala srpsku policiju u Dobrosinu...Napad se desio u blizini prelaza 5 Bela Zemlja, navedeno je u saopštenju misije EU na Kosovu i Metohiji...Dvoje uhapšenih su osumnjičeni da su učestvovali...

Nastavak na Mondo...

Uhapšene tri osobe zbog napada na policiju u Dobrosinu

Izvor: Press, 16.Okt.2012

Policija Euleksa uhapsila je jutros tri osobe za koje se sumnja da su "pripadnici terorističke organizacije koja je preuzela odgovornost za napade" na srpsku policiju u Dobrosinu, u blizini prelaza 5 Bela Zemlja, navedeno je u saopštenju misije EU na Kosovu i Metohiji..Dvoje uhapšenih su osumnjičeni...

Nastavak na Press...

Uhapšeni teroristi zbog napada na policiju u Dobrosinu

Izvor: Večernje novosti, 16.Okt.2012

PRIŠTINA - Misija EU na Kosovu saopštila je danas da je policija Euleks uhapsila tri osobe za koje se sumnja da su pripadnici terorističke organizacije koja je preuzela odgovornost za napade na srpsku policiju u Dobrosinu, u blizini prelaza 5 Bela Zemlja.U saopštenju se navodi da su dva lica osumnjičena...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.