Etiopska armija bombardovala pobunjenike

Izvor: B92, 18.Okt.2021, 14:53

Etiopska armija bombardovala pobunjenike

Nekoliko civila povređeno je u vazdušnim napadima na Mekele, glavni grad regiona Tigraj na severu Etiopije, javila je televizija Tigraja.

U izveštaju tigrajske televizije se kaže da su napad izveli premijer Etiopije Abij Ahmed i vladine snage koje on predvodi.

Rojters navodi da nije mogao da proveri izveštaj o napadu, jer u tom regionu nema novinara, ali prenosi reči humanitarnog radnika iz Tigraja koji je potvrdio da se napad dogodio.

Vojska Etiopije >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i njeni saveznici bore se protiv pripadnika Narodnog oslobodilačkog fronta Tigraja već 11 meseci.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Očevici: Vlada bombardovala Tigraj, najmanje troje mrtvih

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Okt.2021

Najmanje tri osobe ubijene su tokom vazdušnih napada vojske Etiopije na Mekele, glavni grad regiona Tigraj, izjavili su očevici napada, preneo je AP...Vazdušne napade u Mekeleu potvrdila su dvojica humanitarnih radnika, a bombardovanje je došlo nekliko dana nakon nove vojne ofanzive na snage Tigraja...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.