Eskalacija nakon Trampovog plana: Ispaljene rakete na Izrael, pokrenuti udari širokih razmera

Izvor: B92, 31.Jan.2020, 09:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Eskalacija nakon Trampovog plana: Ispaljene rakete na Izrael, pokrenuti udari "širokih razmera"

Izraelska vojska saopštila je da je pokrenula vazdušne udare "širokih razmera" na vojne mete u Pojasu Gaze.

Kako se navodi, napadi su pokrenuti pošto su palestinski ekstremisti na Izrael ispalili tri rakete, od kojih su dve presretnute.

Nema izveštaja o žrtvama, niti o šteti od razmene vatre noćas do koje dolazi usred povišenih tenzija nakon objavljivanja američkog mirovnog plana za Bliski istok, koji su Izraelci pozdravili, a Palestinci odbili.

Plan >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << predviđa izraelsku aneksiju svih jevrejskih naselja u dolini Jordana, a Palestincima se nudi samouprava u Gazi, delovima Zapadne obale i nekim slabo naseljenim oblastima Izraela u zamenu za ispunjavanje duge liste uslova.

U odgovoru na predlog palestinski ekstremistički pokret Hamas je najavio da su "sve opcije otvorene", ali je malo verovatno da želi rat sa Izraelom, navodi AP.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ispaljene rakete na Izrael, pokrenuti udari "širokih razmjera"

Izvor: Nezavisne Novine, 31.Jan.2020

TEL AVIV - Izraelska vojska saopštila je da je pokrenula vazdušne udare "širokih razmjera" na vojne mete u Pojasu Gaze.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.