Zapaljeni kontejneri, smeće, polomljeni saobraćajni znaci, zapaljeni policijski automobili

Izvor: B92, 08.Jul.2020, 07:47

Zapaljeni kontejneri, smeće, polomljeni saobraćajni znaci, zapaljeni policijski automobili

Beograd -- Zapaljeni kontejneri, smeće, polomljeni saobraćajni znaci, uništene žardinjere, zapaljeni policijski automobili....to je ostalo nakon nereda ispred Skupštine.

Tanjugu je jutros rečeno da su ekipe Hitne pomoći intervenisale više od 20 puta tokom noći, u delu oko Narodne skupštine, gde su održani protesti.

Podsetimo, policija je nešto pre dva sata ujutru rasterala demonstrante, najpre ispred Skupštine Srbije, a potom i grupe koje su bile na Trgu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Nikole Pašića u Pionirskom parku i u Bulevaru Kralja Aleksandra

Vrata Doma narodne skupštine i dalje obezbeđuje veliki broj pripadnika policije.

U ulicama koje vode ka Skupštini policija je formirala kordone kako bi sprečila eventuaalni povratak demonstranata.

Osim pripadnika policije, na ulicama glavnog grada su bila i kola hitne pomoći, vatrogasci i novinarske ekipe.

Premijerka Ana Brnabić izjavila je da najoštrije osuđuje vandalizam poličara koji stoje iza nasilnog upada u Skupštinu Srbije u trenutku kada se država i zdravstveni sistem suočavaju sa najtežim udarom virusa Covid 19 od početka pandemije.

"Pošto nisu mogli u Skupštinu da uđu na izborima, ponovo su pokazali svoje pravo nasilničko lice pokušavajući da steknu političke poene na najvećoj krizi na planeti od Drugog svetskog rata", navela je sinoć Brnabić u pisanoj izjavi.

Ona je istakla da broj novozaraženih u svetu svakoga dana raste, zbog čega je važno da svi budu jedinstveni i pruže neophodnu podršku zdravstvenim radnicima koji se, kaže, predano bore za svaki život u Srbiji.

"Država i sve njene institucije zaštitiće pravni poredak, kao što se to čini u svakoj demokratski uređenoj zemlji", poručila je Brnabić.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Bilans protesta u Beogradu, povrijeđeno 20 ljudi

Izvor: Nezavisne Novine, 08.Jul.2020

BEOGRAD - Policija je oko dva časa poslije ponoći rastjerala demonstrante ispred Skupštine Srbije i okolnog prostora, čime su okončani neredi u kojim je povrijeđeno 20 ljudi, među kojim ima policajaca, a napadnuta su i dva kamermana Tanjuga.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.