Epilog drame: Podmornica pronađena na dnu mora, izlomljena na tri dela

Izvor: B92, 26.Apr.2021, 12:15

Epilog drame: Podmornica pronađena na dnu mora, izlomljena na tri dela

Džakarta -- Indonežanska mornarica pokušava danas da osmisli kako bi mogla da izvadi ostatke podmornice sa dna Balijskog mora i tela 53 mornara koji su nastradali.

Podmornica KRI Nanggala-402 nemačke proizvodnje otkrivena juče na morskom dnu polomila se na najmanje tri dela, četiri dana nakon što je izgubljen kontakt sa njom dok se pripremala za izvođenje torpedne vežbe, preneo je Rojters.

Rođaci su se okupili na obali mora na Baliju da odaju počast mornarima >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << koji su stradali i pozvali vlasti da izvade njihova tela.

Stručnjaci navode da će podizanje podmornice na površinu iz duboke vode, zahtevati specijalnu opremu za spasavanje.

Portparol mornarice Indonezije Julius Vidjojono izjavio je da se o operaciji izvlačenja još razgovara sa stručnjacima i međunarodnim telima.

Predsednik Indonezije Joko Vidodo izrazio je saučešće rođacima i obavezao se da će država finansirati obrazovanje dece nastradalih mornara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.