Epidemiolog Ristić: Nema ni jedne opštine u Vojvodini koja nema karakteristike vanredne situacije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Sep.2021, 11:24

Epidemiolog Ristić: Nema ni jedne opštine u Vojvodini koja nema karakteristike vanredne situacije

U četvrtu nedelju septembra ulazimo sa brojevima od preko 1.000 obolelih dnevno u Vojvodini. Tokom prethodnog dana bilo je skoro 2.000 slučajeva, u Novom Sadu i preko 550 novozaraženih. Do sada je laboratorijski potvrđeno 200.000 obolelih. Nema ni jedne opštine u Vojvodini koja nema karakteristike vanredne situacije, rekao je za RTV doc. dr Mioljub Ristić, epidemiolog Instituta za javno zdravlje Vojvodine.

"Situacija je tokom septembra postala zabrinjavajuća. Taj trend se >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << održava i nema naznaka ni stabilizacije, a kamo li spuštanja broja po učestalosti", napominje Ristić i dodaje da najčešće obolevaju nevakcinisani mladi ljudi od 20 do 39 godina, a od starijih to je svaki peti oboleli preko 65 godina koji nije vakcinisan ili je od vakcinacije prošlo više od 6 meseci.

Ristić apeluje da se najpre vakcinišemo prvom i drugom dozom kao i trećom nakon proteklih 6 meseci jer vakcine spašavaju život što potvrđuju i svetski i naši podaci.

Prema njegovim rečima, u Vojvodini je dato 111.000 doza treće vakcine.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

U Vojvodini blizu dve hiljade novoobolelih

Izvor: Danas, 28.Sep.2021

Novi Sad i Vojvodina beleže crne rekorde u broju novoobolelih od kovida 19. Tokom prethodnog dana u Vojvodini je registrovano 1.898 novih slučajeva zaraze korona virusom, a samo u Novom Sadu je registrovano 574 novoobolelih, saopštio je Institut za javno zdravlje Vojvodine.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.