Epidemija koronavirusa se zahuktava i na istoku Srbije: Poznato gde je najkritičnije! (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Jul.2020, 14:21

Epidemija koronavirusa se zahuktava i na istoku Srbije: Poznato gde je najkritičnije! (VIDEO)

Doktor Stefanović, takođe, kaže da u ovoj zdravstvenoj ustanovi od početka pandemije Covida – 19 nije bilo zaraženih radnika, ali da to nikako ne sme značiti opuštanje.

-Pacijenti sa težom kliničkom slikom upućuju se u ustanove tercijarnog tipa, a oni sa blažom, uz odgovarajuću terapiju, lečenje nastavljaju u kućnim uslovima - kaže doktor Nikola Stefanović, direktor Opšte bolnice u Majdanpeku.

Iako su se mnogi i lekari i oni kojima to nije struka, nadali >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << da će sa dolaskom leta nestati korona, bar do jeseni, to se nije dogodilo, naprotiv.

Virus je tu i na to nas svakodnevno podsećaju informacije iz svih krajeva Srbije. Iako je u Majdanpeku od početka pandemije sve vreme bila stabilna epidemiološka situacija, poslednjih dana zabrinjava povećan broj pacijenata sa upalom pluća.

- Oni sa težom kliničkom slikom upućuju se u ustanove tercijarnog tipa, a oni sa blažom, uz odgovarajuću terapiju, lečenje nastavljaju u kućnim uslovima - kaže doktor Nikola Stefanović, direktor Opšte bolnice u Majdanpeku, dodajući da trenutno na Dečjem odeljenju nema nijednog malog pacijenta sa respiratornim tegobama, s obzirom na to da se na jučerašnjoj sednici Štaba za vanredne situacije čula informacija da je u vrtićima u Majdanpeku i Donjem Milanovcu povećan broj dece sa povišenom temperaturom.

On još dodaje da u bolnici ima dovoljno zaštitne opreme i da trebovane količine u kontinuitetu stižu jednom nedeljno, od Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje.

Kako bi se sprečio eventualni ulazak virusa u bolnicu, u funkciju je stavljen i trijažni kontejner, donacija Evropske unije, koji je u međuvremenu opremljen za pregled potencijalno inficiranih korona virusom.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.