El Čapov saradnik optužio PREDSEDNIKA DRŽAVE: Najveći narko bos na planeti dao 100 miliona mita vlastima?

Izvor: SrbijaDanas.com, 16.Jan.2019, 10:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

El Čapov saradnik optužio PREDSEDNIKA DRŽAVE: Najveći narko bos na planeti dao 100 miliona mita vlastima?

Svedok na suđenju Hoakinu "El Čapu" Guzmanu u SAD izjavio je danas da je američkim vlastima ranije rekao da je optuženi meksički narko bos platio 100 miliona dolara mita bivšem predsedniku Meksika Enrikeu Penji Nieti.

Dugogodišnji Guzmanov bliski saradnik Aleks Ćifuentes optužio je Nietu tokom unakrsnog ispitivanja jednog od El Čapovog advokata u saveznom sudu u Bruklinu odgovarajući na pitanje da li je tačno da je Guzman podmitio bivšeg maksičkog predsednika. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<

Penja Nieto bio je predsednik Meksika od januara 2012. do novembra 2018. godine, a pre toga guverner savezne države koja uključuje prestonicu Meksiko siti.

Guzmanu (61) se sudi od novembra prošle godine, a on je 2017. izručen SAD koje ga terete da je kao vođa kartela Sinaloa krijumčario kokain, heroin i druge droge u zemlju.

Portparol Nieta tvrdnje o primanju mita nazvao je lažnim i klevetničkim.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.