Eksplozija u sedištu ruske FSB, ima mrtvih i povređenih

Izvor: B92, 31.Okt.2018, 15:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Eksplozija u sedištu ruske FSB, ima mrtvih i povređenih

Arhangelsk -- Sedamnaestogodišnji mladić detonirao eksplozivnu napravu na ulazu Direktorata ruske Federalne službe bezbednosti (FSB) na severu Rusije.

Kako su ruski mediji preneli, muškarac koji se jutros razneo u eksploziji na ulazu Direktorata izvadio je eksplozivnu napravu iz torbe, nakon čega je usledila detonacija.

Portparolka Direktorata FSB za region Arhangelska Jelizaveta Semušina kazala je da osoba koja je ubijena nije bila zaposlena u tom Direktoratu. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Portparol ruskog Antiterorističkog komiteta rekao je da su u eksploziji ranjena trojica pripadnika FSB.

„Prema preliminarnim podacima, osoba koja je ušla u zgradu izvadila je neidentifikovani predmet iz torbe, koji je nešto kasnije eksplodirao u njegovim rukama. Kao posledicu toga, on je zadobio fatalne povrede", navedeno je iz ruske državne agencije.

"Zločin se desio unutra, u blizini ulaza u zgradu", rekao je guverner Igor Orlov.

“Tri ranjene osobe smeštene su u bolnicu, dok su zbog eksplozije pojačane mere obezbeđenja u svim tamošnjim javnim institucijama”, dodao je Orlov.

Ruski Istražni komitet je saopštio da je otvorio istragu o terorizmu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.