Eksplozija u Beogradu: Policija blokirala ulice. Mediji: Visoka koncentracija gasova VIDEO

Izvor: B92, 20.Sep.2019, 07:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Eksplozija u Beogradu: Policija blokirala ulice. Mediji: Visoka koncentracija gasova VIDEO

Beograd -- Na Tehnološko-metalurškom fakultetu u Karnegijevoj ulici u Beogradu jutros oko 1.15 došlo je do eksplozije i požara.

Požar i eksplozija dogodili su se na Fakultetu organske hemije.

Povređenih nema, ali je pričinjena veća materijalna šteta. Vatrogasci su brzom intervencijom uspeli da brzo lokalizuju požar, a policija sa Palilule blokirala je okolne ulice. Odmah potom, na mesto požara izašli su čelnici TMF-a.

RTS nezvanično saznaje da >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je na terenu utvrđeno da je koncentracija gasova visoka u toj laboratoriji i na fakultetu uopšte, pa je bilo nebezbedno za obavljanje policijskog uviđaja. Fakultet je obezbeđen, a nakon uviđaja biće poznat tačan uzrok eksplozije i požara, javili su mediji.

Međutim, ekipa TV Prve je na terenu saznala, iz izvora s fakulteta, da je se eksplozija dogodila u frižideru koji čuva hemikalije. Takođe je s fakulteta rečeno da nije tačna informacija da je u vazduhu velika koncentracija gasova i ističu da fakultet od jutros radi normalno, a za danas su čak zakazani i ispiti.

"Motor frižidera sa hemikalijama se pregrejao. Zbog toga se čula i eksplozija. Prošao je uviđaj i nema nikakve opasnosti. Fakultet normalno radi", rečeno je Tanjugu.

Još jedna vest iz Karnegijeve ulice. TV Prva je javila da je u toj ulici veliki kvar vodovodne cevi i da se voda sliva niz tu i okolne ulice.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Eksplozija na Tehnološko-metalurškom fakultetu, nema opasnosti od isparenja

Izvor: RTS, 20.Sep.2019

Na Tehnološko-metalurškom fakultetu u Beogradu, odseku za organsku hemiju, došlo je do eksplozije i požara. Povređenih nema, ali je pričinjena veća materijalna šteta. Laboratorija će biti privremeno zatvorena i nema razloga za zabrinutost, rekao je za RTS dekan Petar Uskoković. ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.