Eksplozija pirotehnike na festivalu u Španiji, 14 povređenih

Izvor: RTS, 30.Dec.2019, 17:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Eksplozija pirotehnike na festivalu u Španiji, 14 povređenih

Najmanje četrnaest osoba povređeno je u eksploziji koja se desila u španskom gradu Senteljesu, tokom Festivala jelki. Tri osobe su zadobile teške opekotine.
Prema pisanju RT, najverovatnije su eksplodirala neka pirotehnička sredstva. Na mesto eksplozije upućeno je desetak ambulantnih kola i helikopteri. 

Festival je prekinut, a ljudima naređeno da se što pre sklone sa mesta nesreće. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
Tri osobe, koje su zadobile teže opekotine, prebačene su u bolnicu.
Nesreća se  dogodila se tokom proslave Festivala jelki u gradu Senteljes.
Festival će biti zatvoren za javnost radi predostrožnost. Lokalna vatrogasna jedinica je potvrdila da nije bilo građevinskih oštećenja na zvoniku gde se desila eksplozija.
U međuvremenu, katalonske policijske snage i španski tim za uklanjanje bombi TEDAKS raspoređeni su na mesto događaja kako bi izvršili istragu.
Festival se slavi se tokom zimskih dana i uključuje ceremoniju kojim se određena vrsta jelki  spaljuje u čast zaštitnika sela.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.