Eksplodirao kompresovani gas, plamen visok 50 metara VIDEO/FOTO

Izvor: B92, 13.Jun.2020, 08:45

Eksplodirao kompresovani gas, plamen visok 50 metara VIDEO/FOTO

U gasnom skladištu u Kazanju došlo je do eksplozije kompresovanog gasa nakon čega je u toj stanici izbio krupni požar, prenosi Sputnjik.

Kako je saopštilo Ministarstvo za vanredne situacije Rusije, tom prilikom jedna osoba je poginula.

Vatrom je zahvaćena prostorija zapremine 200 kubnih metara gasa.

Ubrzo nakon što je požar zahvatio zgradu, obrušio se krov, a pored jednog poginulog pripadnici Ministarstva za vanredne situacije spasli su još četvoro >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ljudi, od kojih je dvoje u bolnici na lečenju od povreda.

Iako se to gasno čvorište nalazi u blizini stambenih objekata, do krupnije infrastrukturne štete nije došlo, a nije primećeno ni pojačano emitovanje štetnih gasova, prenose mediji.

Inače, u gašenju požara čiji plameni dostižu visinu od 50 metara učestvuje 199 vatrogasaca i 58 vatrogasnih vozila.

Još uvek nije utvrđeno zbog čega je u ovom gasnom čvorištu došlo do požara, iako je već istraga pokrenuta.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Strahovita eksplozija u gasnom skladištu: Plamen 50 metara visok, gasi ga 199 vatroasaca sa 50 vozila

Izvor: Večernje novosti, 13.Jun.2020

U gasnom skladištu u Kazanju došlo je do ekplozije kompresovanog gasa nakon čega je u toj stanici izbio veliki požar U gasnom skladištu u Kazanju došlo je do ekplozije kompresovanog gasa nakon čega je u toj stanici izbio veliki požar, saopštilo je Ministarstvo za vanredne...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.