Izvor: N1 televizija, 10.Apr.2021, 13:22

Ekološki ustanak: „U toku napad na sve zdravo“, „potreban ekološki patriotizam“

Građanski protest pod nazivom "Ekološki ustanak" završen je ispred RTS-a, posle šetnje centralnim gradskim ulicama. Potreban nam je ekološki patriotizam, moramo se boriti protiv pohlepe svake vrste, a pohlepa je kad reke i potoke stave u cevi za nešto malo kilovata, rekao je pesnik Ljubivoje Ršumović. Dekan Šumarskog fakulteta Ratko Ristić upitao je da li je Ministarstvo rudarstva i energetike nacionalna institucija, koja radi u interesu naroda ili radi u interesu multinacionalnih kompanija, navodeći da se istraživanja litijuma vrše ne samo kod Loznice i Valjeva, već i u selu Dobrinja kod Požege. Ako je po zakonu, onda su to loši zakoni i treba ih menjati, dodao je. Aleksandar Jovanović Ćuta rekao je da je "u toku napad na sve zdravo" u zemlji. Na protestu su govorili i predsednik Sindikata lekara i farmaceuta Rade Panić, brojni aktivisti, pa i oni iz regiona koji su poručili - delimo iste probleme.

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

"Ekološki ustanak" u Beogradu: Potreban nam je ekološki patriotizam

Izvor: VOA, 10.Apr.2021

Građanski protest pod nazivom "Ekološki ustanak" završen je ispred Radio-televizije Srbije, posle šetnje centralnim gradskim ulicama u kojima je bio zaustavljen saobraćaj. Predstavnik Udruženja "Odbranimo reke stare planine" Alelsandar Jovanović Ćuta rekao je da je RTS posvetila mnogo vremena...

Nastavak na VOA...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.