Egipatski sud poslao i maloletnice u zatvor zbog protesta

Izvor: Blic, 28.Nov.2013, 00:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Egipatski sud poslao i maloletnice u zatvor zbog protesta

Sud u Egiptu osudio je danas na 11 godina zatvora 21 ženu, između ostalog i maloletnice, zbog učešća u protestima zbog pritvaranja svrgnutog predsednika Mohameda Morsija.

One su optužene po više tačaka optužbi, među kojima su učešće u demonstracijama, sabotaža i upotreba sile. Sedam od njih su mlađe od 18 godina.

Uhapšene su pre nekoliko nedelja tokom protesta na kojem je zahtevan povartak na vlast Mohameda Morsija iz Muslimanskog bratsva koji je svrgnut >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << 3. jula.

Sud u Aleksanriji je u odsustvu osudio i šest članova Muslimanske braće na 15 godina zatvora zbog podsticanja na proteste.

Pročitajte još: Žene i devojčice na sudu zbog sukoba u Aleksandriji

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Egipat:Osuđene zbog podrške Morsiju

Izvor: B92, 28.Nov.2013

Aleksandrija -- Egipatski sud osudio je 21 devojku, od kojih najmlađa ima jedva 15 godina, na 11 godina zatvora zbog učešća u demonstracijama podrške Mohamedu Morsiju...Sedam osuđenica ima od 15 do 16 godina i biće poslate u zatvor za maloletnike, javio je Bi-Bi-Si. Osuđene žene su proglašene...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.