Egipatski ministar: Spor oko Nila biće rešen u januaru

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Nov.2019, 17:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Egipatski ministar: Spor oko Nila biće rešen u januaru

Egipatski ministar spoljnih poslova Sameh Šokri izjavio je danas da bi spor oko vode na Nilu između njegove zemlje i Etiopije trebalo da bude rešen do sredine januara.

Šokri je ovo izjavio nakon sastanka sa etiopskim i sudanskim kolegama održanim posredstvom SAD prethodnog dana u Vašingtonu, preneo je AP.

Razgovori imaju za cilj da smanje napetosti između tri ključne države na slivu Nila - Egipta, Sudana i Etiopije, zbog ogromne etiopske brane na Plavom Nilu, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << za koju se Egipat plaši da može da utiče na njeno vodosnabdevanje.

Šokri je rekao da je utvrđen raspored pregovora i da će u naredna dva meseca u SAD biti održana još dva sastanka radi procene napretka.

Prošlog meseca razgovori između dve države su propali, zbog čega je egipatski predsednik Abdel-Fatah El-Sisi pozvao SAD da posreduju u sporu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.