Egipat: Ubijeno 12 ekstremista dan posle eksplozije u Gizi

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Maj.2019, 13:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Egipat: Ubijeno 12 ekstremista dan posle eksplozije u Gizi

Egipatske bezbednosne snage ubile su danas u Kairu 12 islamskih ekstremista, dan nakon što je u eksploziji kod piramida u Gizi povređeno najmanje 12 turista, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Ministarstvo, međutim, nije navelo da li su osumnjičeni bili povezani sa jučerašnjim napadom, ali se u saopštenju kaže da su oni ubijeni tokom racija u njihovim skrovištima u distriktima Šesti oktobar i Al Šoruk.

Veruje se da su članovi militantne grupe >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Hasm planirali seriju napada u zemlji sa ciljem da stvore atmosferu haosa, prenosi AP.

Egipat optužuje tu grupu, koja se pojavila 2016. godine i izvela nekoliko napada, da je krilo zabranjenog Muslimanskog bratstva.

Najmanje 17 ljudi, većinom stranih turista, povređeno je juče u snažnoj eksploziji u blizini autobusa kod novog Velikog egipatskog muzeja koji se gradi na području piramida u Gizi.

Egipatske službe i bezbednosti veruju da je detonirana improvizovana eksplozivna naprava.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

U policijskoj operaciji kod Kaira ubijeno 12 islamista

Izvor: NoviMagazin.rs, 20.Maj.2019

U policijskoj operaciji kod Kaira ubijeno je 12 osumnjičenih džihadista, dan nakon bombaškog napada na autobus s turistima u kojem je povređeno 17 osoba, saopštilo je danas egipatsko Ministarstvo unutrašnjih poslova...Pripadnici snaga bezbednosti pretresli su jedan stan u kojem se sumnjalo da se...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.