Egereši i Krstić osudili incidente u Temerinu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Jan.2012, 16:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Egereši i Krstić osudili incidente u Temerinu

NOVI SAD -

Predsednik Skupštine Vojvodine Šandor Egereši i vršilac dužnosti načelnika Policijske uprave Novi Sad Stevan Krstić danas su najoštrije osudili najnovije incidente na međunacionalnoj osnovi u Temerinu, saopštio je Pokrajinski sekretarijat za kulturu i javno informisanje.

Egereši i Krstić posetili su danas Đerđa Morvaija, mladića teško povređenog za vreme katoličkog Božića, koji se oporavlja na Klinici za hirurgiju Kliničkog centra Vojvodine u >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Novom Sadu.

Egereši i Krstić su se saglasili da su i ubuduće neophodne koordinisane akcije, dobra i kontinuirana saradnja svih nadležnih organa, od lokalne samouprave i pokrajinskih institucija do policije i sudstva.

Nastavljanje incidenata na međunacionalnoj osnovi, nasilja i ispisivanje grafita sa porukama mržnje i netrpeljivosti, ne doprinose mirnom i bezbednom životu, istaknuto je u razgovoru.

Ako zajednički želimo da doprinesemo smirivanju napetih međunacionalnih odnosa, ako želimo da uspostavimo javni red i mir i zaustavimo eskalaciju nasilja, onda to mora biti i naš zajednički cilj, zaključila su dvojica sagovornika.

Takođe je zaključeno da je do sada, koordinisanim akcijama i dobrom saradnjom, urađeno mnogo na tome da Temerin bude podjednako bezbedna sredina za život naših građana, kao i bilo koje drugo mesto u Vojvodini.

Zajednička saradnja i praćenje situacije s punom pažnjom biće nastavljeni, u interesu svih građana, navedeno je u saopštenju.

Kako je ranije policija saopštila, protiv Temerinaca Stefana J. (18) i Davida K. (20) podnete su prekršajne prijave zbog osnovane sumnje da su 25. decembra prošle godine, na ulici u Temerinu, u dva navrata fizički napali nekoliko građana i tom prilikom dvoje lakše povredili.

Utvrđeno je da su imali više od 1,2 promila alkohola u organizmu a posle zadržavanja su privedeni prekršajnom sudiji koji im je odredio po 25 dana zatvora i odgovarajuće novčane kazne.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.