EVROPA ŠUŠKA O RASPADU BiH: Borut Pahor nehotice otkrio šta se kuva, Dodik odmah reagovao!

Izvor: SrbijaDanas.com, 12.Apr.2021, 13:38

EVROPA "ŠUŠKA" O RASPADU BiH: Borut Pahor nehotice otkrio šta se "kuva", Dodik odmah reagovao!

Željko Komšić potvrdio da je Borut Paroh prilikom nedavne posete pitao da li se narodi u BiH mogu mirno razići

Član Predsedništva BiH Željko Komšić potvrdio je da je predsednik Slovenije Borut Pahor, prilikom nedavne posete BiH, rekao da su sve češći glasovi u Evropi o tome da treba dovršiti raspad Jugoslavije.

Komšić je izjavio da je nakon toga Pahor upitao: - Možete li se vi u BiH mirno razići?

Kako navodi Komšić, on i >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Šefik Džaferović rekli su da mirno razdruživanje nije moguće, dok je predsedavajući Milorad Dodik izneo suprotan stav.

- Jeste, istina je! Između ostalog, ali ne samo zbog toga, smo i poslali non paper - kazao je Komšić potvrđujući za Fenu da je slovenački predsednik postavio takvo pitanje.

Sarajevski portal Klix podseća da je nakon Pahorove posete Dodik u dva navrata potencirao priču o mirnom razlazu, između ostalog kazavši da se takvi glasovi mogu čuti u određenim krugovima u Evropi.

Dodik, navodi se, očito tu misli na podršku evropske desnice, koja je poslednjih godina znatno ojačala u nekim zemljama poput Mađarske, ali i Slovenije u liku i delu premijera Janeza Janše.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.