EVO ZAŠTO JE SARA (18) SAHRANJENA BAŠ NA OVAJ DAN: U njenom slučaju postojao je jedan IZUZETAK!

Izvor: SrbijaDanas.com, 28.Jul.2019, 20:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EVO ZAŠTO JE SARA (18) SAHRANJENA BAŠ NA OVAJ DAN: U njenom slučaju postojao je jedan IZUZETAK!

Po hrišćanskom verovanju i učenju crkve, smrt je prelazak iz ovozemaljskog privremenog života u nebeski večni život.

Običaji vezani za sahranu pokojnika se razlikuju u zavisnosti od različitih krajeva Srbije.

Što se tiče stava crkve oko opela i sahrane pokojnika, za crkvu je najvažnije žito, vino i sam čin opela. Opelo je molitva u kojoj se sveštenik moli za pokoj duše pokojnika i za oproštaj grehova njegovih koje je kao čovek u životu učinio.

>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << />Važni su i pomeni koji se vrše od kuće do groblja, jer je pomen, takođe molitva.

U Srbiji se sahrane nedeljom retko vrše, jer je nedelja u hrišćanstvu poznata kao dan za odmor. Ipak, postoje dani u kojima je smrtnost povećana, pa se usled podužih lista čekanja sahrane vrše i nedeljom.

Podsetimo, danas je u Mačvanskom Pričinoviću kod Šapca sahranjena tragično nastradala Sara Lolić (18).

U dvorištu porodične kuće Lolić prizori su lomili srca. Veliki broj ljudi sa svećama i cvećem, ćutke, pognutih glava, izjavili su saučešće neutešnoj prodici Sare koja je sahranjena dva dana pre proslave punoletstva.

U stravičnoj nesreći koja se dogodila u subotu ujutru živote je izgubilo još troje mladih.

Miodrag Jovičić (19) i Ivana Bogunović (20) biće sahranjeni sutra u Mačvanskom Pričinoviću, a četvrta žrtva tragedije koja je potresla Srbiju, Tanja Lacković (18) biće takođe sahranjena sutra, ali u Klenju, kod Bogatića.

Pogledajte rezultate

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.