EVO ŠTA ZNAČE OZNAKE NA PLASTIČNIM FLAŠAMA: Ovo vam sutra može spasiti život!

Izvor: Piplmetar.rs, 19.Jan.2017, 23:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EVO ŠTA ZNAČE OZNAKE NA PLASTIČNIM FLAŠAMA: Ovo vam sutra može spasiti život!

Čak i da ne pijete flaširana pića, sigurno je da ste u prilici da popijete makar vodu iz plastične flaše. Jeste li se ikada pitali šta znače silne oznake na plastici? Pročitajte, može vam nekada spasiti život.
U proteklih pedeset godina način života se bitno promenio i plastika je naprosto preplavila planetu. Kratkotrajno gledano plastika je unapredila naš životni standard i olakšala naše živote, ali dugotrajno gledano ona je velika pretnja kako za naše tako i za zdravlje >> Pročitaj celu vest na sajtu Piplmetar.rs << cele planete.
Na dnu svake plastične ambalaže potražite trougao sa brojem u sredini. On govori od koje je plastike ambalaža izrađena. Nisu sve vrste plastike jednako preporučljive za ljudsku upotrebu i jednako štetne, piše Biošpajz.

1 – PET ( često i PETE ) – polietilen teraftalat.
Boce izrađene od ove plastike namenjene su jednokratnoj upotrebi.
Po nekim istraživanjima, postoji mogućnost da ispuštaju teški metal antimon i hemijsku tvar EPA, koja ometa delovanje hormona.

Nastavak na Piplmetar.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Piplmetar.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Piplmetar.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.