EVO KAKO 5G MREŽA UBIJA LJUDE I ŽIVI SVET: Odgovor će vas ZAPREPASTITI, sada je sve JASNO

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Jul.2020, 19:02

EVO KAKO 5G MREŽA UBIJA LJUDE I ŽIVI SVET: Odgovor će vas ZAPREPASTITI, sada je sve JASNO

Šta je ustvari 5G mreža, kako smo došli do nje, i da li zaista šteti ljudima?

Pitate se koliko je ljudi ubila 5G mreža? Apsolutno NIKOGA! Zaista se postavlja pitanje zašto su se teoretičari zavere i ekstremisti toliko "uhvatili" za 5G mrežu, kada se ona, osim neverovatnih brzina, ne razlikuje puno u odnosu na prethodne generacije mobilne telefonije.

Društvene mreže su preplavljene dezinformacijama o mrtvim pticama, većom stopom obolevanja od raka, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << i čini se da ništa ne može zaustaviti talas dezinformacija.

Poslednja u nizu u našoj zemlji se odnosi na vrapce u Kruševcu koji su navodno izginuli nakon postavljanja 5G baznih stanica.

-5G MREZA JE STIGLA U KRUSEVAC, VRAPCI MASOVNO UMIRU, A USKORO CE I DECA, AKO NESTO NE PREDIZMEMO, TVRDI GOSPODJA KOJA JE SNIMILA OVAJ VIDEO. pic.twitter.com/kkRueiWznn

— Stanic Vuk (@STANICVUK) July 6, 2020

Montažer anteskih sistema Ljubomir Mićanović postavljao je u Kruševcu nove antene za sva tri telefonska operatera i rekao je za Fejk Njuz Tragač da su one nameštene zbog boljeg signala, jer je došlo do povećanja broja uređaja koje poseduju Kruševljani.

- Svi hoće da koriste mobilne i internet, neko nosi i po dva mobilna telefona, a neće da se montiraju antene. Ne ide to tako - rekao je on.

Predstavnica Službe za odnose sa javnošću Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija Katarina Marković rekla je za isti portal da u Srbiji postoji samo jedna 5G bazna stranica, u Naučno-tehnološkom parku na Zvezdari, koja služi za testiranje i koja je po završenim testovima isključena.

Šta je ustvari 5G mreža, kako smo došli do nje, i da li zaista šteti ljudima možete pročitati u nastavku teksta, gde ćemo se podsetiti istorije svih G-ova.

1G se odnosi na prvu generaciju bežične mobilne tehnologije, i predstavlja analogne standarde telekomunikacija koji su uvedeni 1980-ih i postojali su dok ih 2G digitalne telekomunikacije nisu zamenile. Dakle, 1G mreža predstavlja prve modele mobilnih telefona, takozvane cigle koje su koristili uglavnom brokeri sa Volstrita.

Glavna razlika između dva mobilna sistema (1G i 2G) je u tome što su radio signali koje koriste 1G mreže analogni, dok su 2G mreže digitalne.

2G je skraćenica za mobilnu mrežu druge generacije. 2G ćelijske mreže komercijalno su uvedene u Finskoj od strane mobilnog operatera Radiolinje 1991. godine. Glavne prednosti 2G mreže u odnosu na 1G su digitalno šifrovani telefonski razgovori, veći broj korisnika po frekvencijskom opsegu, kao i usluge prenosa podataka za mobilne uređaje, počev od SMS poruka.

3G je treća generacija telekomunikacione tehnologije. Ova generacija pronalazi primenu u bežičnoj govornoj telefoniji, mobilnom pristupu Internetu, fiksnom bežičnom pristupu Internetu, videopozivima i mobilnoj TV. Brzina prenosa informacija je najmanje 144 kbit/s.

Kasnija izdanja 3G, često označena kao 3.5G i 3.75G, takođe omogućavaju širokopojasni pristup mobilnim uređajima od nekoliko Mbit/s na pametnim telefonima i mobilnim modemima na prenosnim računarima. Ovo osigurava da pristup bežičnoj govornpj telefoniji, mobilnom pristupu internetu, fiksni bežični pristup internetu, videopozive i tehnologije mobilne televizije.

Treću generaciju je nasledila četvrta. 4G sistem uključuje izmenjeni pristup internetu putem mobilne telefonije, IP telefoniju, usluge za igre, mobilnu TV visoke rezolucije, video konferencije i 3D televiziju. Prvi put je komercijalno primenjena u Oslu i Stokholmu, 1998. godine i od tada se proširila svetom.

U telekomunikacijama, 5G je peta generacija tehnološkog standarda za mobilne mreže, koju su kompanije za mobilnu telefoniju počele da razvijaju širom sveta 2019. Kao i njegovi prethodnici, 5G mreže su bežične mobilne mreže, u kojima je uslužno područje podeljeno na mala geografska područja koja se nazivaju "ćelije".

Svi 5G bežični uređaji u ćeliji povezani su Internetom i telefonskom mrežom radio talasima preko lokalne antene u "ćeliji". Glavna prednost novih mreža je ta što će imati veću širinu opsega, dajući veće brzine preuzimanja, na kraju i do 10 gigabita u sekundi (Gbit/s). Trenutni 4G mobilni telefoni neće moći da koriste nove mreže, za šta će biti potrebni novi bežični uređaji koji podržavaju 5G.

Povećana brzina 5G mreže se delimično postiže korišćenjem radio talasa visoke frekvencije koji, međutim, imaju kraći domet od frekvencija koje su koristile prethodni tornjevi za mobilnu telefoniju, te su potrebne manje ćelije.

Dakle, da elaboriramo. Nije u pitanju nikakva tajna i opasna tehnologija, niti je 5G mreža opasnija ili posebna u odnosu na prethodne generacije mobilne telefonije. Omogućiće svima neverovatno brz internet, koji samo može da koristi celoj planeti povećanjem protoka informacija.

I jedini način da vas ubije je da vam 5G toranj, daleko bilo, padne na glavu.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.