EVAKUACIJA:Prva cisterna kod Jasenovika vraćena na šine

Izvor: Mondo, 25.Jan.2019, 18:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EVAKUACIJA:Prva cisterna kod Jasenovika vraćena na šine

Podizanje prve cisterne na kolosek trajalo je pet sati, kraće od prvobitno procenjenog, a akcija je protekla bez problema i teškoća, i po planovima stručnih ekipa IŽS. Još malo pa meštani i njihova stoka mogu da se vrate kući.

Foto: MONDO/Jelica Dojčinović Ilustracija

Preduzeće Infrastruktura Železnice Srbije saopštilo je da je njihova stručna služba danas, oko 15.30 sati, na kolosek podigla prvu od dve cisterne sa amonijakom, iskliznule sa šina u selu >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << Jasenovik, na pruzi između Crvenog Кrsta i Svrljiga.

Podizanje prve cisterne na kolosek trajalo je pet sati, kraće od prvobitno procenjenog, a akcija je protekla bez problema i teškoća, i po planovima stručnih ekipa IŽS.

Evakuacija kod Niša: Policija tražila sakrivene meštane

"Prilikom podizanja prve cisterne na kolosek nije bilo nikakvog ugrožavanja bezbednosti, niti bilo kakve opasnosti po ljude i životnu sredinu na mestu iskliznuća", navedeno je u saopštenju.

Kako je precizirano, nakon što je prva cisterna podignuta na kolosek, predstoji organizacija njenog prevoza sa mesta iskliznuća do odgovarajuće lokacije u Nišu.

"Infrastruktura železnice Srbije" već je započela pripreme za podizanje druge cisterne na kolosek.

Objašnjeno je i da će za vraćenje druge cisterne biti pripremljen plato pored koloseka na koji će biti podignuta, obezbeđena od samopokretanja i spremna za pretakanje.

Posao pretakanja organizovaće železnički prevoznik, privatni operater NCL.

UMALO HAVARIJA: Incident na pruzi Niš - Zaječar

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.